Hvem er vi

Grøn Salon startede i 2006 i København og har siden bredt sig til hele Danmark, Norge, Sverige, Island og Færøerne. Der er godt 60 Grønne Saloner i Skandinavien.
Disse saloner er forpligtet til som minimum at leve op til Grøn Salons obligatoriske krav, men i realiteten er salonerne så engagerede, at de opfylder de fleste af de frivillige krav og selv finder på endnu flere miljøtiltag.
 
Grøn Salons mål er, at alle skadelige stoffer i frisørfaget skal udfases. Det er selvfølgelig et meget strort mål, og med den fart kemiindustrien finder på nye stoffer, og med kosmetikindsustriens begejstring for nye stoffer, vil vi næppe nogensinde nå det mål.
I stedet har vi udvalgt en række stoffer, som er ekstremt allergifremkaldende, hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende. 
Disse stoffer må aldrig forefindes i en Grøn Salon, hverken i produkter til brug eller videresalg og heller ikke i make-up.
 
Grøn Salon kan ikke udfase alle skadelige stoffer i kosmetik på een gang, for så ville vores forbudt-stof-liste blive frygteligt lang. Skulle alle stoffer med nogen som helst betænkelige virkninger  være forbudt i Grøn Salon, ville alle, virkelig alle kemiske stoffer, selv vand, ikke kunne bruges i en Grøn Salon.  Vi har i stedet valgt at koncentrere os om nogle få stoffer og kun de værste.
Derfor accepterer vi f.eks. parfume i Grøn Salon, men anbefaler samtidig at de Grønne Saloner har mindst en serie uden parfume.
   
Grøn Salon finansieres udelukkende af det gebyr, som salonerne betaler for den årlige kontrol. Nogle firmaer, hvis produtker er optaget på Positivlisten får lov til mod betaling og under vores kontrol at bruge Grøn Salons logo i deres markedsføring.
Grøn Salon er absolut non-profit, så vi har rent ud sagt ikke midler til glittede foldere og store reklamefremstød.
Grøn Salon har ikke midler til forskere, laboratorier eller kommunikationsrådgivere.
Vi er og bliver en NGO, en ægte græsrod. 
Vi lægger vægt på at vores argumenter bakkes op af videnskabelige fakta, og at frisørerne i Grøn Salon kender og forstår grundlaget for Grøn Salon. 
Vores omkostninger går til aflønning for de årlige kontrolbesøg i salonerne, for et deltidssekretariat og for et hjemmesidenavn. Resten er frivilligt, ulønnet arbejde for at skaffe frisørene et bedre arbejdsmiljø og alle kunderne mindre skadelige produkter.
 
Til gengæld er vi uafhængige. 
 
 
 
Johan Galster  | Tlf.: 26300648 | johan@galster.dk